Johanna

Square

Olen Johanna, luova tekijä Oulusta.

Mikäli tarvitset graafista suunnittelua, nettisivuja, verkkokauppaa, valokuvia tai somepäivityksen ulkoistamista, I’m on duty!

Tiesin jo pikkunaperona, että luova, haastava ja itsenäinen työ voisi olla juttuni. Kävin kuviskerhoissa sekä soitin pianoa ja kitaraa vähän aikaa, mutta ymmärsin melko pian, että minusta ei tule Tori Amosin tai Linda Perryn kaltaista karismaattista musaneroa. Enhän minä osaa laulaakaan…

Ainoa asia mitä oikeasti rakastin, oli kuvataide. Ehkä tietty pohjoispohjalainen jurous sai minut kieltämään vahvuuteni ja uskottelin itselleni, että minusta tulee joko englanninopettaja, psykologi tai sairaanhoitaja.   

Vielä lukion jälkeenkään en uskaltanut hakea taidealalle. Jälkeenpäin ajateltuna oli onni, etten päässyt opiskelemaan sairaanhoitajaksi, vaan vietin välivuoden Limingan taidekoulussa. Siellä sain kukistettua ”susta ei oo taiteilijaksi” -demonin pois.  Halusin kuitenkin kauemmas Limingasta ja koko Oulun seudulta, jotta voisin aloittaa aikuiselämän puhtaalta pöydältä.  Elokuussa 2010, tukalan hellekesän jälkeen, lastasimme vanhempieni kanssa lähes koko maallisen omaisuuteni taivaansiniseen Ford Transitiin ja suuntasimme Tornioon, jossa aloitin kuvataiteilijan opinnot.

Parikymppisenä uhosin että en enää ikinä tule takaisin Oulun seudulle, ja amk:sta valmistuttuani lähden kiertämään Amerikkaa autolla. No yllätys yllätys, toisin kävi. Oulussa olen asustanut vuodesta 2013, muutin tänne päästessäni Kalevalle graafikkoharjoittelijaksi. Vuonna 2016 sain vielä datanomin paperit kouraani ja sen jälkeen olen tehnyt graafikon hommia kevytyrittäjänä, sekä tehnyt muutakin työtä siinä rinnalla. 

Ajattelen että työ voi olla elämäntapa, eikä sen tarvitse olla kahdeksasta neljään kellottamista. Vaikka olen yökukkuja, otan mielelläni vastaan yhteydenottoja ns. ”virallisena virka-aikanakin”. Ota yhteyttä vaikka lomakkeella, niin katsotaan miten voisin olla Sinulle avuksi 🙂